Όνειρα

Όλοι οι άνθρωποι στη γη ονειρεύονται κάθε νύχτα . Όμως στον βιομηχανοποιημένο κόσμο, η πλειοψηφία των ανθρώπων δίνει ελάχιστη προσοχή στα όνειρα. Aκόμα λιγότερο, δίνουμε έμφαση και στον ίδιο τον ύπνο, επειδή θεωρείται χαμένος χρόνος, ή στην καλύτερη περίπτωση μη παραγωγικός. Κατά μέσον όρο, κοιμόμαστε το ένα τρίτο κάθε ημέρας. Πάρτε την ηλικία σας και διαιρέστε την με το 1/3 και θα μάθετε περίπου πόσο χρόνο διαθέτετε για τον ύπνο σας. Παραδείγματος χάριν, εάν είστε 30 ετών έχετε κοιμηθεί για 10 χρόνια. Στην πραγματικότητα, τα πάντα είναι μια εμπειρία ονείρου, ή προγραμματισμένης παραίσθησης, ή εικονικής πραγματικότητας, που δημιουργούνται από μια πηγή συνείδησης φωτός, η οποία κατοικεί σε άλλες διαστάσεις, μέσω των οποίων οι ψυχές δοκιμάζονται ταυτόχρονα. Σε μια πιο αργή μετακίνηση συχνότητας της τρίτης διάστασης, κάποιος δοκιμάζει τον γραμμικό χρόνο. Καθώς κάποιος κινεί τη συνειδητή του προβολή στον ονειρικό χρόνο, απελευθερώνεται από το φυσικό σώμα – πλέγμα της εμπειρίας – και είναι σε θέση να κινηθεί σε άλλες διαστάσεις. H αίσθηση αυτή είναι συχνά σαν να «πετάει». Η ψυχή είναι σε θέση, συνειδητά, να δει ένα ή περισσότερα προγράμματα πλέγματος συγχρόνως (διαχωρίζοντας τη συνείδηση), κινούμενη στο υπερδιάστημα (κβαντική φυσική), με μια μεγαλύτερη κατανόηση της δυναμικής της συνολικής εμπειρίας της. Ενώ το φυσικό σώμα, χρειάζεται το μεγαλύτερο μέρος της συνειδητής επίδρασης για να εστιάσει στα γεγονότα γύρω του, καθώς καθοδηγείται από τις συγκινήσεις, αντανακλά την ταλάντευση στις συγκινήσεις και τις σταθερές αλλαγές στο περιβάλλον, δεδομένου ότι όλα τα πλέγματα είναι στη ροή. Στο φυσικό, ο στόχος είναι πάντα, να δημιουργηθεί η ισορροπία και η σταθερότητα. Πολλά όνειρα συνδέονται με τις συγκινήσεις που καλύπτουν την αληθινή έννοιά τους. Ένα όνειρο μπορεί να μας προειδοποιήσει για έναν πιθανό κίνδυνο. Πολλά όνειρα μας μεταφέρουν μηνύματα από κάποιο μέρος της εξέλιξης της ψυχής μας. Μέσα στον ονειρικό χρόνο, συχνά βρισκόμαστε σε μια θέση μετασχηματισμού της ψυχής, η οποία αφυπνίζεται για το επόμενο βήμα στο ταξίδι της προς τη συνειδητοποίηση. Αυτός είναι ένας χρόνος, όπου η ψυχή κι ο νους επεξεργάζονται την πορεία της και προσωπικής αποστολής. Τα όνειρα χωρίζονται σε ορισμένες κατηγορίες. Mερικές από αυτές είναι οι εξής:

Προβολές
Τα όνειρα σαν προβολές, για την ακρίβεια εκφράζουν τον εαυτό μας σαν προβαλλόμενη σκέψη, δοκιμάζοντας την φυσική πραγματικότητα. Eπίσης μπορούν να δημιουργήσουν εικόνες, μέσα από τις οποίες μπορείτε να δείτε ένα πρόσωπο και να λάβετε τηλεπαθητικά κάποιες πληροφορίες από αυτό.

Eφιάλτες
Αυτά τα όνειρα δημιουργούνται συχνά από τις φοβίες μας κι έχουν σαν αποτέλεσμα να ξυπνήσουμε ιδρωμένοι και με ταχυπαλμία. Γενικά υπάρχει μια υποσυνείδητη κατάσταση στη φυσική ζωή του προσώπου, η οποία συνεχίζεται με τέτοια όνειρα.

Όνειρα διδασκαλίας
Τα όνειρα μπορούν να περιέχουν μαθήματα που εκτυλίσσονται κατά τη διάρκεια πολλών ημερών. Σ’ εκείνο το χρονικό διάστημα, το πνεύμα μπορεί να σας διδάξει μέσω συμβόλων φωτός ή άλλων μέσων, που βελτιώνουν το επίπεδο συνειδητοποίησής σας. Τα όνειρα είναι συχνά διδακτικά.

Επαναλαμβανόμενα όνειρα
Bλέπετε το ίδιο όνειρο επανειλημμένως, σαν ένα μήνυμα το οποίο στέλνεται από την άλλη πλευρά και που πρέπει να καταλάβετε. Πολύ συχνά είναι ο ίδιος ο εσωτερικός εαυτός σας, που σας στέλνει ένα μήνυμα ή μια προειδοποίηση.

Προφητικά όνειρα
Ονειρεύεστε γεγονότα που φανερώνουν το μέλλον, διαδραματιζόμενο συνήθως σ’ ένα διάστημα 3 εβδομάδων, αν όχι άμεσα. Αυτά μπορεί να είναι προσωπικά ή καθολικά μηνύματα. Μπορεί επίσης να δείτε τον μελλοντικό σας συνεργάτη, τα παιδιά σας, μια κατάσταση που θα ζήσετε, ή μελλοντικά γεγονότα για τον πλανήτη.

Σεξουαλικά όνειρα
Το φύλο παίζει έναν σημαντικό ρόλο στον κόσμο του ονείρου. Είναι μια ισχυρή κατευθυντήρια δύναμη, όπως η πείνα και η φιλοδοξία. Ενώ είμαστε άγρυπνοι, το φύλο κυβερνάται από τους κοινωνικούς περιορισμούς και τις συμβάσεις, αλλά στα όνειρά μας, ακόμα και ο πιο συνεσταλμένος άνθρωπος μπορεί να έχει συναρπαστικά προκλητικά όνειρα, μόλις κατασταλεί η ηθική, ενώ είμαστε σε κατάσταση ύπνου. Τα σεξουαλικά όνειρα, βιώνονται πολύ συχνά κατά την διάρκεια της εφηβείας.

Εν κατακλείδι τα όνειρα δεν είναι απλά ασυναρτησίες του υποσυνείδητου, αλλά αντίθετα, πολλές φορές κρύβουν μέσα τους μαθήματα ζωής, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να μας προστατέψουν από κάποιες λανθασμένες επιλογές που μπορεί να κάνουμε κατά την διάρκεια αυτής της ενσάρκωσης, ή ακόμα και να μας δείξουν μια κατεύθυνση που πρέπει να πάρουμε.